Nieuw: Micro needling!! V.a medio/eind januari 2019

Micro-needling therapie


Micro-needling therapie is een behandelmethode waarbij we met behulp van een speciale naaldtechniek microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Op deze manier dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

Hoe werkt micro-needling therapie?

 Uw huid wordt schoon gemaakt en er wordt een serum  aangebracht op uw huid. Daarna wordt de Dermapen roterend over uw huid bewogen. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.De huid sluit zich meteen na de behandeling. Daarna brengt de huidtherapeut kalmerende crème en zonnebrandcrème aan. 

Voor de behandeling

Om de best mogelijke resultaten te behalen, is het belangrijk dat u uw huid goed voorbereidt op de micro-needling behandeling. 
De huid dient schoon en vrij te zijn van make-up. Als u wilt kunt u EMLA-crème minimaal 45 minuten van tevoren opbrengen in het behandelgebied. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar.

Na de behandeling

Afhankelijk van het soort huidoppervlak zal de huid er rozerood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan ongeveer 2-3 dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten.
Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.
Bescherm uw huid goed met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger en breng voor de opeenvolgende 2 weken een serum aan op het behandelde gebied.

Te verwachten resultaat

Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

Aantal benodigde behandelingen

Bij alle therapieën die als doel huidverbetering hebben, kunt u zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er vooruitgang. Meestal is een verbetering van de huid na ongeveer 5 behandelingen duidelijk zichtbaar.

Behandelfrequentie

U kunt elke 4 tot 8 weken een behandeling onderga

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreken we tijdens een intake gesprek uw vragen, wensen en verwachtingen. Aan de hand hiervan wordt er een reëel advies gegeven.