Een massage is niet alleen lekker, maar ook goed tegen een dipje of tegen angstgevoelens. Studies hebben aangetoond dat de bloeddruk en de hartslag erdoor worden verlaagd en het zelfs  depressiviteit en 
stemmingswisselingen vermindert.


Net als de aanbevolen 150 minuten beweging per week, is massage van groot belang voor je gezondheid en fitheid. De sleutel is consistentie! Een keer in de 6 maanden een massage nemen zal geen zoden aan de dijk zetten.... de kracht zit hem in regelmaat!  Massage zal een onderdeel moeten worden van je health routine. 

We kennen het allemaal: die dagen waarop zelfs bukken om je schoenen te strikken niet meer lukt; een sport blessure opgelopen; in een verkeerde houding geslapen; of iets zwaars getild: allemaal eisen ze een tol op onze spieren en gewrichten en kan het dagen of weken duren eer we zijn hersteld.
Gelukkig kan een goed afgestemd massage schema voor veel verlichting zorgen en in de toekomst zelfs blessures voorkomen.

Een ontsteking aan de spieren is een reactie op een blessure of infectie. De basis en functie van een ontsteking is om ons lichaam te beschermen, maar een chronische ontsteking is nooit goed natuurlijk en dit kan door een juiste massage worden voorkomen. Studies hebben aangetoond dat een massage de productie van cellen genaamd cytokines vermindert, welke een rol spelen in het veroorzaken van een ontsteking.  Ontstekingen worden ook minder door massage omdat er genen worden geactiveerd die op natuurlijke wijze zwellingen tegengaan.

Slaap je niet goed of wordt je niet uitgerust wakker? Denk ook dan eens aan een massage.  Volgens een studie door het Touch Research Institute, stimuleert massage delta golven, hersengolven die gelinkt zijn aan diepe slaap. Een goede nachtrust is van essentieel belang en een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Chronisch slaaptekort kan leiden tot gewichtstoename, stemmingswisselingen, hoge bloeddruk en kan zelfs ons immuunsysteem aantasten. Dus stop met schaapjes tellen en probeer eens te ontspannen met een massage.

Bij Pipper Massage & Consultancy gebruiken we alleen pure en biologische oliën, aangevuld met etherische olie.

Samenvattend: massage therapie kan zowel een effectieve korte- als lange termijn behandeling zijn voor veel kwalen of chronische pijn. 
Of wil je gewoon heerlijk ontspannen, je sportprestaties verbeteren en blessures voorkomen? 

Waar wacht jij nog op? Bel snel voor een afspraak en ervaar de heilzame kracht van een massage! 

Een massage heeft talrijke positieve en helende kenmerken

Life is good with a regular massage session!!!
Massage is an incredibly effective way to deal with stress. It relaxes the body and is exceptionally beneficial for increasing the level of oxygen in the blood. It also decreases muscle toxins, it improves circulation and flexibility while easing any tensions.A massage can help:
- reducing muscle pain and tension
- pain (through the release of endorphins, the body's
   natural painkiller)
- reducing anxiety and promoting relaxation
- improving blood circulation
- improving lymphatic drainage
- inducing a feeling of well beingBook your session today @ Pipper Massage & Consultancy!


contra indicaties


Contra indicaties zijn redenen waarom een cliënt niet (absolute) of gedeeltelijk (relatieve) niet gemasseerd mag worden. Ga niet volledig uit van wat hier beschreven staat, als u denkt dat u wel gemasseerd kan en wil worden, overleg dan even met de huisarts of specialist. Een massage nemen is altijd op eigen risico.

Uiteraard is elke vorm van massage bij gebruik van alcohol en drugs uitgesloten.

Absolute contra indicaties:
-Koorts
-Infectieziekten – flinke verkoudheid, griep en keelontsteking
-Ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling
-Besmettelijke huidaandoeningen
-Slechte algemene gezondheid
-Extreme vermoeidheid
-Te veel pijn
-Kanker – tijdens de behandeling van chemo of bestraling
-Ernstige vaat ziekten
-Antibiotica – overleg met uw huisarts
-Bloedverdunners – overleg met uw huisarts

Absolute contra indicaties reflex zone massage:
-De zwangerschap de eerste 3 maanden
-Zwangerschap met risicofactoren – moeilijk zwanger hebben kunnen worden
-Ernstige nierklachten – de nieren kunnen de door relflex zone massage vrijgemaakte   afvalstoffen niet voldoende afvoeren
-Ernstige hart- en schildklierklachten
-Mensen met een pacemaker

Absolute plaatselijke contra indicaties:
-Plaatselijke ontstekingen
-Vaataandoeningen
-Spataderen
-Wratten
-Fracturen
-Kneuzingen

Relatieve contra indicaties:
-Hoge bloeddruk
-Hartafwijkingen
-Open wonden
-Zwangerschap
-Ontstekingen
-Traumatische aandoeningen
-Psoriasis
-Schimmelvelden
-Pijnstillers
-Antidepressivagen
-Blauwe plekken
-Zwemmerseczeem
-Kalknagels