Sport massage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam. Sportmassage is dus niet alleen voor sporters, maar ook voor diegenen die van een stevige, intensieve massage houden.

sport massage

Cupping massage

Cupping of een cupping massage versterkt  de spieren en vermindert tegelijkertijd hardnekkige spierspanningen en -knopen. De sporen die deze massage op je lichaam achterlaat zien er misschien een beetje dubieus uit, maar we beloven dat de voordelen van de massage het absoluut waard zijn.
Cupping therapie werkt met het plaatsen van kunststof cups op de huid. Met beleid wordt vacuum toegepast op de cup, waarbij stimulatie plaatsvindt van de huid en onderliggend bindweefsel. Waar de cups worden geplaatst, en hoe intensief de behandeling is, hangt af van de persoon en de reden van behandeling. Cupping heeft en sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Door de plaatsing en massage met de cups zie je een plaatselijk reactie op de huid, die rood tot donkerblauw kan kleuren. Afvalstoffen worden door de intensieve behandeling en massages afgevoerd. De energie kan weer vrijer stromen door het lichaam.

cupping massage

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen. Om een optimale ontspanning te bereiken wordt tijdens deze massage een natuurlijke olie gebruikt, amandel of bamboe olie. Deze worden aangevuld door biologische etherische olie, zodat er ook een aroma therapie effect plaatsvindt.

ontspannings massage

Hot stone massage

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

hotstone massage

bindweefsel massage

Bindweefselmassage voor het lichaam werkt in de diepere lagen van de huid om daar het weefsel te stimuleren om vervolgens de onderhuidse verklevingen los te maken. 
Een bindweefsel massage is van invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel, dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.

bindweefsel massage

ayurvedische olierijke massage

Ayurvedische massage maakt deel uit van een eeuwenoude Indiase gezondheidsleer. De naam is afgeleid van twee oud-Indiase woorden die vrij vertaald betekenen: “Kennis van het leven”. Kenmerk van Ayurveda is de benadering van de mens als eenheid van lichaam én geest. Ayurvedische massages beogen de gezondheid te bevorderen via ontspanning van de geest en reiniging van het lichaam. Een goede Ayurvedische massage is een heel bijzondere ervaring door het dubbele effect ervan: je zit lekkerder in je vel en je vel ziet er ook gezonder, dus beter uit.

Deze Ayurvedische massage is puur op ontspanning gericht. Ze wordt gekenmerkt door:

Een ruim gebruik van kruidige Indiase massageolie
Vloeiende massagegrepen in een “dansend” tempo
Bijpassende vrolijke Indiase muziek

ayurvedische massage

shiatsu massage

Shiatsu betekent letterlijk “vingerdruk” en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd. Waar acupunctuur werkt met naalden doet Shiatsu dat met behulp van duimen, vingers en handpalmen. Er wordt druk uitgeoefend op de meridianen (energiebanen) in het lichaam met als doel het opheffen van eventuele blokkades en het herstellen van de natuurlijke balans van het lichaam. Ook wordt er gebruik gemaakt van rotaties van gewrichten en strekkingen.

Shiatsu gaat uit van een holistische benadering, dat wil zeggen dat lichaam en geest als een eenheid worden beschouwd.


shiatsu massage

pitjit massage

Het woord Pitjit betekent in het Indonesisch massage. 
Pidjit heeft geen vastomlijnd concept. Het kan stevig, dynamisch en stimulerend zijn, maar het kan ook balans brengen en rustgevend zijn. De grote variatie aan technieken maakt van pidjit een zeer veelzijdige massagevorm.

Spiritualiteit en techniek ontmoeten elkaar, gaan in elkaar op en vormen samen een uitgebalanceerde stille kracht.

Met deze massage kunnen hardnekkige spierknopen weggemasseerd worden. Tegelijkertijd is pidjit ook erg ontspannend, omdat de druk op de juiste plekken een grote ontspanning geeft. Alle spanning komt los en de energieën gaan stromen.

Er wordt gebruik gemaakt van warme kompressen en verwarmende kajoepoetih olie of tijgerbalsem.

 

pitjit massage

zwangerschaps massage

De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt je spieren en stimuleert de bloedcirculatie jou en je kind. Het zorgt ervoor dat je ademhaling dieper wordt en je hoofd even helemaal tot rust komt. 
 In de eerste drie maanden zorgt de massage ervoor dat je je weer fitter voelt, verder verlicht het hoofdpijn en misselijkheid. 
Vanaf de vierde maand van je zwangerschap kan je rugklachten en beenkrampen krijgen. Massage verlicht die klachten en je zal je beter in je vel voelen. 
De laatste periode past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby. Dit merk je vaak aan bekken-, rug-, nek- en schouderproblemen. Verder merk je dat je lichaam vocht vast houdt en dat je slecht slaapt. Zwangerschapsmassage kan die klachten helpen verlichten.

De behandeling zorgt er ook voor dat je even stil staat bij alle veranderingen in je lichaam, hierdoor word je je bewuster van de baby in je buik.

Er is onderzocht dat het een positief effect heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder stress en minder complicaties tijdens de bevalling. Er is zelfs gebleken dat door de behandeling het percentage vroeggeboortes kleiner is en dat er minder complicaties optreden.

zwangerschaps massage

Baby- en kinder massage

Babymassage is afkomstig uit India, waar het ‘Shantala’ heet. Daar worden baby’s dagelijks door hun moeder gemasseerd als onderdeel van de dagelijkse verzorging. Shantala is een ritmische massage waarin je liefdevol en aandachtig met je baby bezig bent. Ook in Nederland ontdekken steeds meer ouders de voordelen van babymassage. Het is goed voor de baby én leuk om te doen.

baby en kind massage

Voetreflex massage

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Door de reactie krijgt het lichaam veel beter de kans om het natuurlijke, zelfherstellende vermogen aan te spreken. De klachten kunnen daardoor (sterk) verminderen of verdwijnen.

voetreflex massage

Nieuw!!! Gezichtsmassages & gezichtsbehandeling

Een gezichtsmassage zorgt niet alleen voor een betere afvoer van afvalstoffen, het stimuleert ook de aanvoer van voedingsstoffen. Het activeert de bloeddoorstroming en de opname van zuurstof door de huid en vermindert donkere kringen en wallen onder je ogen. Het resultaat is een jonge, gezonde uitstraling.
Gezichtsmassages die zorgen voor een liftend effect zijn steviger dan gewone ontspanningsmassages. De masseur past stevigere grepen toe die een diepe werking hebben.

Gespannen spieren in je gezicht zorgen ervoor dat het bloed niet goed naar je huid kan stromen met huidverslapping en rimpels tot gevolg.
 Gezichtsmassages tegen rimpels ontspannen de huidspieren en activeren de bloeddoorstroming. De stevige grepen stimuleren ook de aanmaak van collageen en elastine. Het resultaat: een elastische, stevigere huid met minder rimpels.
Het hormoon oxytocine heeft naast een stressverlagend effect ook een positieve invloed op je spijsvertering, geheugen, zenuwstelsel en ademhaling. Een gezichtsmassage is dus goed voor je algehele gezondheid. Het stimuleert de lymfevaten in het gezicht en zorgt ervoor dat schadelijke gifstoffen als toxine sneller afgevoerd worden.
Een gezichtsmassage levert veel voordelen op. Het kan hoofdpijn, vermoeidheid en spanning verminderen of zelfs wegnemen. Ook vermindert het angst en kalmeert zenuwen. 


Soorten gezichtsmassage/behandelingen

ontspanningsmassage: Lichte reiniging van het gezicht. Daarna ontvangt u een rustgevende massage van decolleté, gezicht, en hoofd. Er wordt gemasseerd met een hydraterende olie. Afsluiting met een dagcrême.

bindweefsel massage: De massage werkt diep op het onderhuidsbindweefsel. De prikkel die het krijgt heeft invloed op de wisselwerking tussen de huid en de inwendige organen. Het stimuleert de doorbloeding in het bindweefsel. Dit werkt celvernieuwend en zorgt voor aanmaak van collagene- en elastinevezels.